Elion Park

Leven in het groen,
tussen zee en stadshart

Wonen in Den Haag - Kaart Ligging - Elion Park

Elion Park ligt bovenaan de Duinweg, een van de hoofdlanen van het villapark, waar het Van Stolkpark overgaat in een groene oase met fraaie waterpartijen. Hier woont u op een steenworp afstand van de Scheveningse Bosjes, de geliefde badplaats Scheveningen met het iconische Kurhaus en het strand met daarachter het natuurschoon van de duinen. Net zo dichtbij is de binnenstad van Den Haag, met alle internationale reuring. Als diplomatiek centrum biedt Den Haag het neusje van de zalm op het gebied van kunst en cultuur, shopping en hospitality. Ook de nabijgelegen Frederik Hendriklaan geldt als een sfeervolle en smaakvolle winkelstraat met volop keus aan restaurants en lunchcafés. Anderzijds is daar de binnenstad van Den Haag met al haar internationale reuring. Als regeringszetel en diplomatiek centrum biedt Den Haag het neusje van de zalm op het gebied van kunst en cultuur, shopping en hospitality. De nabijgelegen Frederik Hendriklaan geldt als een charmante winkelstraat met ruime keus aan restaurants en lunchcafés.

De geschiedenis herleeft

Aan de duinzijde van regeringszetel Den Haag, op de historische paardentramroute naar badplaats Scheveningen, werd eind 19e eeuw een van de eerste villaparken in Nederland ontwikkeld, later vernoemd naar initiatiefnemer Thomas van Stolk. Het Van Stolkpark is een creatie van landschapsarchitect Jan David Zocher, die het samen met zijn zoon Louis Paul Zocher ontwierp in een vernieuwende landschapsstijl. Een vrije vertaling van de organische vormen van het omliggende duinlandschap, met harmonieuze verhoudingen, veel en groot groen, romantische waterpartijen en verrassende zichtlijnen door sterke hoogteverschillen. Het landschappelijke karakter van het Van Stolkpark loopt geruisloos over in de Scheveningse Bosjes, een geliefd buitengebied dat al sinds de 12e eeuw zijn charme kent.

Een familiegeschiedenis in Den Haag

Elion Park is vernoemd naar het gezin Elion, dat hier begin 20e eeuw neerstreek. Vader Hartog Elion, oud-leerling van Louis Pasteur, is de ontdekker geweest van het Heineken A-gist, een vondst die de bierbrouwer tot op de dag van vandaag koestert en gebruikt. Langs de Duinweg en de andere statige brede lanen die door het heuvelachtige park slingeren, staan nog altijd talloze historische villa’s en andere monumenten, waardoor het Van Stolkpark als geheel is aangemerkt als rijksbeschermd stadsgezicht.

Waar u ook heen wilt

Elion Park is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf de Duinweg heeft u vlot aansluitingen op de belangrijkste snelwegen in de Randstad, en Den Haag ligt op de route van internationale hogesnelheidstreinen naar Antwerpen, Brussel, Parijs en Düsseldorf. Daarnaast heeft het uitstekende verbindingen met Rotterdam The Hague Airport en Amsterdam Airport Schiphol.

Stads genieten: kunst, cultuur en gezelligheid

Naast rust en privacy biedt Elion Park alle voordelen van sfeervolle plaatsen als Den Haag en Scheveningen. U heeft het iconische Kurhaus en het strand op fietsafstand, maar ook het sfeervolle centrum van Den Haag. Hier vindt u een ruim aanbod aan kunst, cultuur, shopping en hospitality.

Frederik Hendriklaan - Locatie - De Buurt - Elion Park

Frederik Hendriklaan

De beste adresjes voor alledaagse en speciale boodschappen vindt u praktisch om de hoek in de Frederik Hendriklaan. Zoals Pure Flowers. Leverancier van pure bloemsierkunst voor luxehotels, musea en lokale overheid, en uw beste adres voor een mooie bos bloemen. Of Simon de Vogel, dé traiteur van Den Haag.

Michel Boulanger - Locatie - De Buurt - Elion Park

Michel Boulanger Pâtissier

Op loopafstand van Elion Park vindt u de beste Franse bakker van de verre omtrek: Michel Boulanger Pâtissier. Perfecte croissants en een heerlijk kopje koffie; geen beter begin van de dag.

Noordeinde - Locatie - De Buurt - Elion Park

Noordeinde

Het Noordeinde verwijst niet alleen naar het werkpaleis van de koning, met zijn schitterende paleistuin en koninklijke stallen, maar ook naar hét winkelgebied voor high end fashion en kunst. Bij De Galerie, Smelink & Stokkink of De Twee Pauwen vindt u zeker iets van uw gading voor aan de muur.

Koninklijke Schouwburg

In het hart van de stad Den Haag ligt de Koninklijke Schouwburg, gevestigd in een architectonische parel, een 18e-eeuws stadspaleis in Louis XVI-stijl. Genieten van actuele theatervoorstellingen in een beeldschone setting.

Vers uit de Gers - Locatie - De Buurt - Elion Park

Vers uit de Gers

Paarse Knoflook, carnardprodcten en wijnen van kleine wijnhuizen, stuk voor stuk pure en eerlijke Franse producten. Eigenaar Ton haalt alles vers van de Gascognse boerderij in de Gers.

Residentie Orkest

Liefhebbers van klassieke muziek, oud of modern, kunnen hun hart ophalen met het Haagse Residentie Orkest onder leiding van de gloednieuwe chef-dirigent Anja Bihlmaier (vanaf zomer 2021) en gastdirigent Richard Egarr.

Ladies en Gentleman - Locatie - De Buurt - Elion Park

Ladies (& gentlemen) who lunch

De betere shopping spree in Den Haag combineert u natuurlijk met een traktatie voor de innerlijke mens. Naast de Lange Voorhout bieden de Denneweg en in het verlengde de Frederiksstraat u het neusje van de zalm qua restaurants, lunchrooms en cafés. Restaurants Oker en Wox kunnen we van harte aanbevelen, net als bistro Walter Benedict, de food & wine bars Pierre en Bouzy, en voor thuis wijnkoperij De Gouden Ton.

Zweedse Schatkamer - Locatie - De Buurt - Elion Park

Zweedse Schatkamer

Iets anders dan gewoon? Dan is de Zweedse Schatkamer het juiste adres om eens heerlijk rond te struinen tussen al het moois en bijzonderheden.

Jarreau Pâttisserie & Chocolaterie

Te mooi om op te eten en daarmee perfect om cadeau te doen zijn de creaties van Jarreau, ietsje verder van huis in de Van Hoytemastraat in Den Haag. Zeer de moeite; de Koninklijke familie is er vaste klant.

De Haven van Scheveningen

Na een stevige strandwandeling of een frisse duik in de golven is het goed gebruik om een vers visje te prikken. Voor de visliefhebber is er geen betere plek dan de haven van Scheveningen. Vishandel Simonis in de vissershaven is een begrip in de wijde omtrek, en voor lunch of diner schuift u stijlvol aan bij Catch of bij Restaurant Waterproef aan de jachthaven even verderop.

Museum Voorlinden - Locatie - De Buurt - Elion Park

Museum Voorlinden

Sinds de opening in het najaar van 2016, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, is dit particuliere museum een bedevaartsoord voor liefhebbers van moderne kunst. Het museum, ontworpen door Dirk Jan Postel, ligt op landgoed Voorlinden bij Wassenaar en huist de vermaarde kunstcollectie van Joop van Caldenborgh. Naast de vaste collectie zijn ook de tijdelijke tentoonstellingen van uitzonderlijk niveau.

Aangenaam vertoeven op een steenworp afstand

Den Haag is een mekka voor kunst liefhebbers. Naast talloze in antiek tot moderne kunst gespecialiseerde galeries en toonaangevende musea als het Kunstmuseum Den Haag – gehuisvest in een meesterwerk van architect Berlage – is Museum Beelden aan Zee een unieke bestemming, pal aan het Scheveningse strand.

Zoekvenster sluiten